Jack Vegas spelutbud

Dessa värdeautomatspel har ett spelutbud på över 30 stycken utvalda spel, i olika spelkategorier som till exempel videopoker, slots eller keno. I denna artikel kommer man kunna läsa hur spelen fungerar, samt dem grundläggande skillnaderna mellan speltyperna.

Vegas Keno

Detta spel liknar vanlig Keno men har vissa skillnader. Spelbrädet består av en bricka med lodräta och diagonala linjer som bildar rutor. Inom rutorna finns det 70 stycken olika siffror. Av dem olika siffrorna kommer 20 stycken att slutligen dras. Spelet går ut på att gissa vilka siffror som kommer att dras.

Man får alltså välja mellan ett och 9 stycken nummer. Ju fler rätt som man har lyckats gissa, efter dragningen, desto bättre vinst. Om man vinner, kan man chansa och prova dubbla eller trippla sin vinst, med risk för att förlora vinsten. Det finns slutligen också ett spel som innebär att man får större chans att vinna, eftersom att antalet bollar som dras per spelrunda ökar, från 20 till 25 stycken.

Videopoker

Ett exempel på dem olika varianterna av videopoker är 4K Poker. I detta spel liknar kortkombinationerna poker, med kombinationer som par, färg, stege och så vidare. Målet är alltså att få så bra hand som möjligt. Man blir tilldelad 5 stycken kort och får göra ett byte för att förbättra sin hand. Vinsten baseras på värderingen av den slutliga kortkombinationen. Lyckas man vinna, får man också göra ett val om man vill behålla vinsten. Eller, om man vill chansa och dubbla eller trippla sin vinst, med risk att förlora den.

Slots

Dessa kallas även för enarmade banditer eller hjulspel, och består av 3 eller flera snurrande hjul. Dem jämsides placerade hjulen innehåller 3 eller flera rader av symboler. Får man tre eller fler symboler i rad så innebär det slutligen en vinst. Detta under förutsättning att symbolerna hamnar på en giltig följd, utspritt över dem olika hjulen. Dessa giltiga följder kallas för vinstlinjer, och olika slots har olika antal vinstlinjer. I följande lista kan man läsa vilka exempel på slots som finns tillgängliga i värdeautomatspelen:

 • Treasure Hunt
 • The Big Easy
 • Jungle of Gold
 • How the was won
 • Da Vinci Diamonds
 • Galant Diamant
 • Heroes of Rome
 • Hokus Pokus
 • King’s Fortune
 • Ljuva Juveler
 • Loaded 7’s
 • Lyckans Riddare
 • Mighty Miner